Tilbud

flexi-Girth Elastikgjord

kr.449,00kr.599,00

Nyskabende gjord, der har centreret elastik. Stabiliserer sadlen perfekt, samtidig med, at hesten får en stor frihed omkring brystbenet og lungerne. Da gjorden er meget tynd giver det også en god frihed omkring skulderen og benet for hesten.

Findes både til korte og til lange gjordstropper. Benyt samme størrelse som normalt. Elastikken forbliver samme længde i hele levetiden.

Varenummer (SKU): FG Kategori:

Beskrivelse

flexi-Girth – No Slip – No Nip, Maximum Grip

En revolution I design af gjorde, som giver hesten uhindret frihed til at ånde, kombineret med enestående stabilitet af sadlen. flexi-Girth er et komplet nyt koncept for design af sadelgjorde.

Designet af ryttere til ryttere

Problemet:

De traditionelle gjorde på markedet det har enten ingen fleksibel del eller har en kort elastisk del ved enten den ene eller begge ender tæt på sadlen. Dette giver hesten nogen komfort ved opsadling men giver ingen stabilitet til sadlen når man sidder op og rider. Der er kun meget lidt fleksibilitet over lungerne og brystområdet under ridt.

Den generelle udformning af hesten og den måde vi stiger op på hesten via en stigbøjle på den ene side, resulterer ofte i at sadlen glider rundt på siden af hesten, hvorved det vanskeliggør opstigning, specielt fra jorden. Samtidigt skaber det også store gener for hesten mens man stiger op.

Den stramme opsadling, som med normale gjorde er nødvendigt for at sikre sadlens stabilitet under ridning, gør at der ikke er nogen fleksibilitet af gjorden omkring brystbenet og lungeområdet, hvilket begrænser hestens åndedræt og giver ubehag for hesten under arbejde og derfor begrænses hestens naturlige ydelse.

Løsningen:

For at løse disse begrænsninger har flexi-Girth placeret den elastiske sektion i centrum af gjorden. Når gjorden er placeret korrekt under hestens bryst og direkte centeret under sadlen, forbedres sadlens stabilitet under ridning – og mere vigtigt under op- og afstigning – uden det er nødvendigt at over-stramme gjorden. Dette giver en meget større frihedsgrad og fleksibilitet over brystbenet og omkring lungerne på hesten, således hestens komfort og ydelse forbedres under arbejde.

Hvordan virker gjorden?

Den centrale placering af den elastiske del på flexi-Girth placeres jævnt, direkte under hesten. Når der er lige stor afstand på begge sider af sadlen, gives der et jævnt tryk på begge sider af elastikken på samme tid.

Så når venstre side spændes, strækker venstre del af elastikken sig – når højre side spændes strækker højre del af elastikken sig.

Når man stiger op fra venstre, vil den vægt der påføres, trække sadlen til venstre. Elastikken i gjorden fra midten og til venstre spænde vil absorbere denne vægtændring ved at trække sig sammen, hvorved trækket på højre side af elastikken øges og fra midten og til højre spænde vil derfor strækkes. Dette stræk og sammentrækning gør, at trækket på selve sadlen neutraliseres og sadlen ligger stabilt.

Dette princip virker under hele ridtet, når rytterens vægt skifter rundt i sadlen. Her vil den elastiske del af gjorden absorbere bevægelserne og give et jævnt træk på begge sider af sadlen og bibeholde stabiliteten.

Dette princip er mest effektivt når den elastiske sektion er spændt til en position, hvor man stadig kan bevæge gjorden væk fra hestens side med hånden. Dette giver også hesten uhindret frihed til at ånde, få en komfort uden lige og plads til at øge ydelsen. Studier har vist at en fast gjord kan reducere hestens ydelse med helt op til 20 %

Yderligere information

Type gjord

, , , , ,

Farve

, , , , , ,

Størrelse gjorde

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,